Pointe du nid de corbet (GR 120)
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

De rovende rots
Markering :
Afstand : 23,8 km
Hoogtemeters : 473
Start : Rue de Godinry 2 - 4181 Filot
Coordinaten : 50.426416 , 5.566869
Bron : /
Downloads :

Vanaf de startplaats in 'Filot' vertrekken we in oostelijke richting en wandelen een doodlopende straat in. Op het einde van deze straat buigen we rechtsaf en gaan verder via een veldweg. We volgen de hoogspanningslijn en stappen zo richting een boerderij in de verte. Daar aangekomen slaan we linksaf en volgen de betonbaan tot aan 'Chāteau d'Insegotte'. Hier slaan we linksaf. Een volgende kruising gaan we opnieuw linksaf. Wanneer de weg verderop opsplitst, houden we rechts aan. De bocht die we daarna tegenkomen, volgen we volledig rechtsom. Vlak na de bocht slaan we schuin rechts een veldweg in. Eerst lopen we nog langs een weide, daarna volgen smallere paden tussen de braamstruiken. Wanneer we aan een kruising komen slaan we linksaf en daarna slaan we het eerstvolgende pad rechts in. Als we op de betonbaan arriveren, slaan we rechtsaf. Aan de alleenstaande woning verderop gaan we links de veldweg in. We volgen eerst de rand van een maļsveld, daarna wordt het pad terug breder. Aan de volgende betonbaan slaan we rechtsaf (Voie des Rixhalles). De grote baan (N86), die we daarna tegenkomen steken we recht over.

We gaan langs een boerderij en aan de volgende kruising slaan we rechtsaf. Verderop zien we een watertoren aan onze rechterzijde. Wanneer het pad splitst, slaan we linksaf en wandelen weg van de watertoren. Ongeveer 250m verder slaan we rechtsaf en volgen de rand van het bos. Een volgende kruising gaan we rechtdoor. We dalen af in een bos totdat het pad zich opsplitst. We slaan hier rechtsaf en blijven rechtdoor volgen. We stappen nu een 800-tal meter verder en volgen dan het pad dat rechts het bos induikt. We houden rechts aan en starten daarna een klim. We blijven nu steeds rechtdoor volgen en komen opnieuw aan de N86. We steken hier over.

De eerstvolgende veldweg, zo'n 100m verderop, slaan we links in. Aan het kruis slaan we daarna rechtsaf. Nu blijven we een 2-tal km, vrijwel op dezelfde hoogte lopen. We kunnen hierbij zowel links als rechts genieten van mooie verzichten. Onderweg passeren we tevens een picknicktafel waar men even kan pauzeren. We komen daarna opnieuw aan een grote betonbaan (N66). Deze steken we schuin links over. Opnieuw wandelen een poosje rechtdoor. Nu ongeveer 1,3km. Aan een zitbank met daarbij een kruis, slaan we rechtsaf. We volgen daarna de veldwegen totdat we arriveren aan een betonbaan (Route de Sy). Daar slaan we linksaf en wandelen de bocht om. Voor de volgende bocht slaan we rechtsaf en duiken een smal pad in. Aan de overzijde van de weide houden we links aan. We komen terug op de betonbaan en volgen deze even. Wanneer we links van ons een pad zien, slaan we dit in. We lopen door het bos, evenwijdig met de betonbaan. Al vlug arriveren we op de GR-route (GR57). We gaan daarna nog even over de betonbaan en gaan daarna rechtdoor in de bocht. We blijven steeds rechtdoor volgen, evenwijdig met de 'Ourthe'. We passeren hierbij op verschilende plaatsen, mooie uitzichtspunten. We houden steeds links aan en dalen uiteindelijk af totdat we in het dorp 'Sy' terrechtkomen. We lopen richting de spoorweg, na de bocht gelegen en gaan via de tunnel er onder door.

Nu blijven we steeds de betonbaan volgen, evenwijdig met de rivier. Wanneer de bebouwing eindigt gaan we onder de spoorwegtunnel door. We lopen nu langs een reeks rotsen aan onze rechterzijde gelegen. Als we aan een grote rots komen met daarachter een weide, slaan we rechtsaf. Verderop in het bos houden we links aan. Terug aan de oever van de rivier volgt er even later een splitsing waar we rechts aanhouden. We blijven zo nog steeds de GR markeringen volgen. Er volgt een kleine klim waarna we via een hek een weide betreden en deze doorsteken. Aan de overzijde gaan we rechtdoor. De volgende kruising gaan we rechtsaf. We blijven nu ongeveer 1,5km deze verharde weg volgen. Net voor de N66, houden we links aan, daarna steken we deze recht over.

Een 100tal meter verder slaan we rechtsaf. Nu volgt een klim doorheen het bos richting het uitzichtspunt. Hier krijgen we een schitterend uitzicht over de omgeving. Wanneer we onze weg vervolgen slaan we linksaf na het poortje. We blijven steeds rechtdoor volgen door het bos. Eens uit het bos, aan een kruising, gaan we rechtdoor. Opnieuw volgt er verderop een pad door het bos. We gaan steeds rechtdoor totdat we aan een splitsing komen en houden dan rechts aan. In de verte zien we onze startplaats verschijnen. We slaan finaal nog een laatste maal rechtsaf, volgen de betonbaan en arriveren zo aan onze startplaats in 'Filot'.

toegevoegd door HikingDB - op 04 Sep 2015
Wandelaar3680 schreef op 22 Sep 2019 - 16:39 volgende reactie


Gisteren (21/9/19) deze wandeling gedaan. Er zitten prachtige paadjes en weggetjes is, er zijn mooie uitzichten, veel afwisseling, ... Minpuntje: iets te veel verharde weg en bebouwing, vandaar net geen 5 sterren. Ondanks dat toch wel een aanrader.