Weywertz
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Tour du Mont Saint-Victor
Markering :
Afstand : 15,8 km
Hoogtemeters : 386
Start : Rue de L'église - La Gleize
Coordinaten : 50.410157 , 5.845907
Bron : Wandelbord La Gleize
Downloads :

We vertrekken vanaf het museum, wandelen langs het wandelbord en slaan dan rechtsaf. We volgen de betonbaan en wat verderop slaan we rechtsaf. We gaan nu verder over een verharde weg door enkele velden. Beneden aangekomen gaan we onder de spoorwegtunnel en slaan daarna linksaf. Even verderop gaan we via een oude brug een eerste maal over de ' Amblève '.

We beginnen nu aan een lange klim door het bos. Na een 3-tal km stijgen, krijgen we zicht op een van de bassins van ' Coo ', gelegen links van ons. We gaan nu verder en blijven verder stijgen. We komen aan een betonbaan ' Brume ' en enkele huizen. Hier steken we de weg over, volgen de markeringen en gaan verder langs de boerderij. We arriveren aan het ' elektriciteitspark ' en gaan daarna linksaf over de betonbaan. Verderop slaan we rechts het bos in.

We wandelen nu op de hoogste punten van de wandeling en zetten even verderop de afdaling in. We lopen door de deelgemeente ' Monceau '. Daarna steken we een 2de maal de ' Amblève ' over, waarbij we links van ons het spoorwegviaduct te zien krijgen.

We volgen nu enkele betonbanen en wandelen hierbij ook langs het treinspoor. Op de betonbaan ' Froidcour ' slaan we rechtsaf het bos in en via enkele veldwegjes gaan we terug tot het centrum van ' La Gleize '.

toegevoegd door HikingDB - op 14 Sep 2014
travelchecker schreef op 13 Feb 2020 - 09:36 volgende reactie
Ik heb deze met Boes gedaan, pittig maar mooi. Jammer dat ik er niet bij was voor de 82nd. Volgend jaar wel op post!