Oudsberg
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Congo aan de Amblève
Markering :
Afstand : 15,1 km
Hoogtemeters : 361
Start : Kerk Stoumont. Route de l'Amblève (N633) - Stoumont
Coordinaten : 50.405773 , 5.809386
Downloads :

We wandelen van de kerk richting het politiekantoor en slaan daarna rechts de veldweg in. We komen via een betonbaan en dalen dan via een weide verder af. We passeren hierbij een oude eik en gaan daarna rechts het bos in. We blijven wandelen door het bos en na 3,5 km komen we uit het bos en zien aan onze linkerkant het ' Kasteel van Froidcourt ' liggen. We vervolgen onze weg en gaan opnieuw door het bos richting de oevers van de 'Amblève'.

Deze rivier blijven we volgen over de smalle paden die erlangs gelegen zijn en tevens over de bospaden hieraan evenwijdig. Na een 7-tal km wandelen gaan we naar rechts terug het bos in. Er volgt nu een klim van enkele honderden meters tot aan een zitbank. We gaan verder en steken de betonbaan ' Route de l'Amblève ' over.

Nu gaan we steil omhoog door het bos, gaan door een unieke holle weg en bereiken zo na een 12-tal km wandelen een viewpoint over de eerder gewandelde omgeving.

We gaan verder en steken de betonbaan ' Route de Spa ' over. We wandelen nog enkele keren bergop en zien de kerk van Stoumont steeds dichterbij komen. Via enkele veldwegen dalen we terug af naar onze startplaats.

toegevoegd door HikingDB - op 16 May 2014