Terril Winterslag (Genk)
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Greenspot Mettekoven (7km)
Markering :
Afstand : 6,1 km
Hoogtemeters : 26
Start : Kruising Bergstraat - Mettekovenstraat te Mettekoven
Coordinaten : 50.781016 , 5.290615
Bron : Infobord Mettekoven
Downloads :

We starten de wandeling in het kleine centrum van ' Mettekoven '. Van hieruit zijn er verschillende wandelingen. We doen de wandeling van ongeveer 7 km. Hier stappen we doorheen de ' Haspengouwse ' akkers, velden en hoogstamboomgaarden.

Vanaf de parking wandelen we omhoog in zuid-oostelijke richting. Doorheen de akkers en velden wandelen we volledig tot het centrum van ' Veulen '. Op de kruising Veulenstraat - Kasteelstraat blijven we rechtdoor gaan om een kleine tour door ' Veulen ' te doen en alzo het ' Kasteel van Veulen ' te bewonderen. We passeren terug aan de kruising Veulenstraat met de Kasteelstraat en steken even later weer over naar rechts het veld in..

Via de aangegeven markeringen geraken we terug in het centrum van ' Mettekoven '.

toegevoegd door HikingDB - op 24 Feb 2014
CAPTCHA Image
Wandelaar3680 schreef op 15 Apr 2019 - 18:17 volgende reactie


Afgelopen zaterdag (13/04) heb ik deze wandeling gedaan, in combinatie met nog twee andere routes (in het totaal zijn er vier) van "Greenspot Mettekoven". Deze (de rode route) vond ik de minste van de drie, o.a. door de lus door Veulen en het aansluitende deel over de net te drukke weg. De blauwe route en oranje route zijn toch een stuk beter.