Weywertz
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Dolen in Comblain
Markering :
Afstand : 17,4 km
Hoogtemeters : 709
Start : Place de la Gare, 4180 Comblain-la-Tour
Coordinaten : 50.456433 , 5.566907
Bron : /
Downloads :

We vertrekken aan het station in Comblain-la-Tour en steken de rivier de Ourthe over via de brug. Aan de overzijde slaan we linksaf en volgen de N654. We lopen om de bocht, passeren een voetbalterrein en slaan dan rechts een deels verharde weg (Chemin du Facteur) in. We passeren nog enkele woningen en lopen daarna verder tussen de weiden. Net geen kilometer verder komen we op een kruising. We lopen hier rechtdoor en gaan verder over een smal pad tot aan een asfaltweg. Daar aangekomen, slaan we linksaf. Vijftig meter verder slaan we rechtsaf en volgen de baan die naar links afbuigt. Er volgt een stevige klim. Wanneer we boven aangekomen zijn, blijven we rechtdoor volgen en passeren een boerderij. We wandelen tot op een kruising en slaan dan rechtsaf.

We volgen de bosrand en passeren een beschermde zone met enkele waterplassen. Enkele honderden meters verder slaan we links een bospad in. We passeren een bareel en beginnen opnieuw te klimmen. We blijven steeds rechtdoor volgen tot we aan een andere bareel komen en slaan dan rechtsaf. We lopen uit het bos en slaan 300 meter verder links een veldweg in. Verderop passeren we een uitzichtpunt (Sur le Cobouhy). We komen daarna op een stukje verharde weg en passeren een zitbank. We verlaten de verharde weg en wandelen rechtdoor het bos in. Even later lopen we terug tussen de weiden en velden. We blijven bergop volgen tot aan een grote boerderij (Ferme du Raideux) die we eerder zagen vanaf het uitzichtpunt.

Aan de boerderij slaan we scherp rechtsaf en volgen een veldweg die lichtjes bergaf loopt. Zo'n 800 meter verder lijkt de weg te verdwijnen. We blijven echter rechtdoor volgen en dalen via een smal pad af doorheen het bos. Even later staan we aan een gebouw en een toegangspoort tot een grot (La Grotte de l'Abme). We lopen over de parking en via de weg verder naar beneden. De eerste woningen verschijnen en aan een kruising houden we rechts aan. We komen aan een rotonde en slaan ook daar rechtsaf zodat we naar het centrum van Comblain-la-Pont wandelen. Tweehonderd meter verder verlaten we de weg en houden links aan. We gaan over een kasseiweg tussen enkele woningen. Daarna slaan we terug linksaf. We passeren een gebouw van de toeristische dienst en slaan vlak erachter linksaf.

We volgen de paden langs het gebouw en lopen zo bergop tot aan het oude kerkhof. Aan de achterzijde en tevens ingang van het kerkhof, lopen we verder noordwaarts het bos in. We gaan door een openluchtmuseum met links en rechts allerhande stenen kunstwerken. Honderdvijftig meter verder slaan we linksaf. We komen uit het bos, in een open vlakte en wandelen rechtdoor richting de linkerzijde van een enorme rots. Daar aangekomen volgen we het wandelpad bergop. Aan een eerste splitsing houden we rechts aan zodat we over de voorzijde van de rots kunnen lopen. Boven en op het einde aangekomen, houden we links aan en lopen even terug naar beneden. Daarna buigt het pad terug af naar rechts en lopen zo tot aan een veldweg.

We slaan rechtsaf en even later passeren we het uitzichtpunt Les Roches Noires. Vanaf dit punt lopen we nog 600 meter verder en houden dan links aan op een Y-splitsing. Honderdvijftig meter verder slaan we linksaf en gaan tot aan een kleine ingang van een grot. Daarna volgen we het pad nog zo'n 100 meter naar rechts en beginnen sterk af te dalen richting de brug over de Ourthe. Beneden aangekomen slaan we linksaf en steken de Ourthe via de brug over. We steken de spoorweg over en slaan daarna rechtsaf. Honderd meter verder slaan we links een wandelpad in tussen de huizen. We volgen het pad dat bergop slingert. Boven aangekomen houden we rechts aan en lopen achter de rotsformatie (Les Tartines) door.

Er zijn tal van uitzichtpunten tussen de rotsen, deze kan je op eigen initiatief verkennen. Halverwege de klim is er een trap (rechts) die je kan nemen om zo richting de rotsen te gaan. Ook kan je naar het uitzichtpunt Pont-de-Say gaan. Dit is bijna boven, aan de linkerzijde gelegen. Via het bovenste wandelpad zijn er ook nog enkele paden die je tussen de rotsen brengen. Opgelet: Er zijn verschillende uitzichtpunten, gelegen op rotspunten, langs een afgrond. Deze kunnen zeer glad zijn!

We volgen niet de veldweg maar slaan rechts het bos in en houden steeds links aan. Het pad draait even later naar rechts en we komen aan een uitzichtpunt. Hier slaan we linksaf en dalen verder af tot aan een wandelpoortje. Via het draaipoortje gaan we in de weide en volgen de linkerzijde. We komen opnieuw aan een poortje en slaan daarna rechtsaf. Tweehonderd meter verder gaan we weer via een poortje een weide in. We dienen zo'n 400 meter in westelijke richting te wandelen om deze paardenwei te doorkruisen. Opnieuw volgt er een poortje waar we doorheen wandelen. We lopen nog even door een bosje en slaan dan rechtsaf. We houden steeds links aan, belanden op een weg en blijven in dezelfde richting volgen. We komen aan een uitzichtpunt met zicht op Comblain-au-Pont. Daarna lopen we om de bocht om ons traject te vervolgen.

We volgen de baan nog zo'n 700 meter, passeren een zitbank en slaan dan rechts een veldwegje in. We gaan bergop tot we in Rue du Borsay komen en slaan dan rechtsaf. Wanneer we volledig boven zijn, komen we aan een elektriciteitscabine en slaan rechtsaf. We lopen bijna 1,5 km over de heuvelkam en passeren finaal enkele woningen. We slaan een eerste veldweg rechts in en beginnen af te dalen. Uiteindelijk komen we aan een weg langs de spoorweg en slaan linksaf. We volgen zo'n 800 meter evenwijdig met de spoorweg en slaan rechtsaf in Rue du Bo. We steken de spoorweg over en arriveren op de parking waar we gestart zijn.

toegevoegd door HikingDB - op 28 Dec 2019