Spoorwegviaduct van Roanne-Coo over de Amblève
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Gerolsteiner Dolomiten
Markering :
Afstand : 12,4 km
Hoogtemeters : 558
Start : Gerolsteiner Str. 45, 54570 Pelm
Coordinaten : 50.238220 , 6.682356
Downloads :

Deze wandeling maakt deel uit van een verlengd weekend in Gerolstein (D) in het Eifelgebied. Dit is misschien wel de bekendste wandeling van Gerolstein en volgt grotendeels het Gerolsteiner Felsenpfad, toch hebben we lichte wijzigingen aangebracht die ons beter leken. De eerste bijna 5 km rond het Adler- und Wolfspark zijn we genoodzaakt een redelijk gedeelte over een verhard fietspad en nadien rijbaan te volgen. Doch wanneer we bijna terug aan de parking komen, krijgen we een schitterend zicht op de Kasselburg. Dit eerste gedeelte kan perfect overgeslagen worden zodat je aan een kleine 8 km komt.

Het is een mooie, gevarieerde wandeling door bossen en weiden. Je vertrekt vanaf een mooie burcht en dierenpark (dat je kan bezoeken), passeert via de bekende Dolomiten van Gerolstein, een grot en zelfs een vulkaan.

Op 27/10/2019 bevonden wij ons op de camping Eifelblick in Gerolstein (Hinterhausen). Deze terrassencamping biedt een mooi panoramisch zicht over de heuvels en Gerolstein. Deze keer moesten we ons verplaatsen tot aan de parking aan Kasselburg. Vertrekken kan ook vanaf Gerolstein zelf maar biedt minder parkeermogelijkheden.

Op de parking van het Adler- und Wolfspark, begeven we ons richting de ingang maar gaan dan rechtdoor het bos in via het onverharde pad. We blijven dit pad volgen dat daalt tot aan het verharde fietspad. Hier gaan we naar rechts en volgen het fietspad gedurende geruime tijd. Gelukkig is het een rustig fietspad waardoor we toch van de omgeving kunnen genieten. Na een tijdje komen wij uit op de rijbaan. We volgen deze rechts en beginnen aan een stijging. Even later zien we aan de overkant een bordje aan een onverhard pad met opschrift "richtung Kasselburg". Dit pad nemen we en komen wat later terug uit op de rijbaan. Vanaf nu volgen we deze rijbaan en blijven verder stijgen richting het beginpunt. Even voor de laatste bocht naar links, beginnen we een prachtig zicht te krijgen op Kasselburg. In de laatste bocht, kan je rechts een onverhard stukje op om mooie foto's van de burcht te maken. We vervolgen ons pad en passeren de parking van ons beginpunt.

Niet veel verder zie je aan de linkerkant van de rijbaan een pad dat schuin door de weide gaat. Dit volgen we en komen uit op het officiële wandelpad. We draaien links en volgen nu de bordjes Gerolsteiner Felsenpfad. Meteen heb je mooie vergezichten om dan het bos in te gaan. Het pad passeert een met omheining afgesloten gebied. We volgen deze omheining, draaien links af om verder de omheining te volgen en even later terug een bos in te gaan. We passeren nog enkele splitsingen naar rechts maar die nemen we niet, we blijven rechtdoor gaan tot het punt waar er een drievoudige splitsing is. We nemen het linkse pad dat daalt. Na enkele korte bochten die ons flink doen dalen, gaat het Gerolsteiner Felsenpfad naar links om verder te dalen richting Gerolstein.

Hier wijken we af en draaien rechts een smal paadje op. Dit paadje brengt ons langs de mooie karakteristieke rotsen waar ook op geklommen wordt. Even na de passage langs de rotsen, komen we aan een splitsing. We nemen het rechtse pad, aan de volgende splitsing nemen we het linkse pad, de volgende splitsing weer het linkse pad en vervoegen wat later een pad aan onze linkerkant. We gaan rechtdoor en de volgende weg draaien we linksaf. We komen nu op een verharde rijbaan "Unter den Dolomiten". Niet veel verder kunnen we rechts weer een onverhard pad op dat stijgend het bos ingaat. We volgen dit pad welk een bocht naar rechts maakt en op een ander pad uitkomt. Hier gaan we links en passeren terug enkele rotsformaties. Wat later vervoegen we terug het Gerolsteiner Felsenpfad en houden rechts aan. Dit pad stijgt en leidt ons naar een schitterend uitzichtpunt en schuilhutje. Vanaf dit punt kijk je uit over Gerolstein.

Met het uitzichtpunt in de rug, gaan we rechtdoor (we kwamen van links) en volgen het brede pad. We verlaten even het bos, wandelen door een open gebied. Aan het kruispunt gaan we rechtdoor en even later wandelen we terug het bos in. Aan het kruis gaan we rechtsaf en wandelen richting het uitzichtpunt. Na het uitzichtpunt gaan we verder rechtdoor richting Buchenloch. We dalen de trap af en 100 meter verder zijn we aan Buchenloch. Deze grot kan je in via de houten trap. We gaan rechtdoor en negeren het pad links van ons. Onze weg maakt een bocht rechts en komt uit op een breder pad. Hier gaan we linksaf. Een hele tijd blijven we rechtdoor gaan, de splitsingen negeren we.

Uiteindelijk komen we aan een T-punt en draaien daar naar rechts. We passeren een bedrijf, gelegen aan onze linkerkant, en gaan de tweede weg links in. Dit pad volgen we tot we op de rijbaan uitkomen. We steken de rijbaan over en nemen meteen het onverharde pad. Aan de linkerkant nemen we een kijkje op de vulkaan en vervolgen het pad. We komen uit aan een open plaats met banken en een uitzichtpunt. Via de trappen gaan we omhoog en draaien boven naar rechts. We blijven dit pad volgen om uiteindelijk terug aan de parking van ons startpunt uit te komen.

toegevoegd door HikingDB - op 17 Nov 2019