Wanne (Trois-Ponts)
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Koploper in de duinen van Goeree
Markering :
Afstand : 19,2 km
Hoogtemeters : 127
Start : Parking Oostdijkseweg, 3252 LM Goedereede
Coordinaten : 51.835879 , 3.982920
Downloads :

Deze wandeling heeft 3 parkings. Wij hebben geopteerd voor de middelste (zoals origineel voorzien) waardoor je de wandeling in 2 lussen hebt (11,2 km en 8 km) en dus kan kiezen om ze helemaal te doen of slechts 1 van de 2 lussen. Persoonlijk vonden we de eerste lus (11,2 km en een groot deel via het strand) de mooiste, vooral omdat deze bijna geheel onverhard is. De tweede lus heeft vooral in de eerste helft zeer mooie stukken en tevens ook een strand waar aangegeven staat dat honden los mogen lopen. Bij de andere parkings moet je ofwel de volledige wandeling doen ofwel de lus die daar passeert.

De andere parkings:

- kant grote lus: kruispunt Vrijheidsweg/Oosterweg Ouddorp, 51.828022, 3.932755 of 51°49'40.9"N 3°55'57.9"E

- kant kleine lus: Meester Snijderweg in Stellendam, 51.826810, 4.027283 of 51°49'36.5"N 4°01'38.2"E

Het is een zeer mooie wandeling waarbij we de eerste lus van 11 km een score 5 geven en de tweede lus van 8 km eerder een score 3,5 geven. De lagere score is te wijten aan het tweede deel van de kleinere lus waarbij je nagenoeg volledig verhard moet gaan. Toch wil ik opmerken dat het eerste deel van de kleine lus echt wel de moeite is waarbij je een prachtig natuurgebied in wandelt, je over een strand gaat dat tevens een losloopzone voor honden is en waarbij je een prachtig zicht hebt over de indrukwekkende Haringvlietdam van Goeree. Wij hebben deze wandeling op een zonnige en warme dag gedaan, in een weekend en in het bouwverlof. Het fijne aan de Nederlandse zee is dat je geen file moet doen naar ginder, de stranden enorm zijn en we liepen lange tijd zelfs volledig alleen op het strand. Dit is niet denkbaar in België.

Vertrekkend van de parking doen we de grootste lus tegenwijzerzin en beginnen we meteen met een uitzichtpunt. De tweede lus doen we in wijzerzin en volgen we eerst een stukje fietsroute. Gezien het hier moeilijk is om een gedetailleerde beschrijving te geven, vooral als je éénmaal op het strand wandelt, hebben we enkel een gpx-bestand met de volledige route.

toegevoegd door HikingDB - op 30 Sep 2019