La Hoëgne
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

La Croix des Moinats
Markering :
Afstand : 9,6 km
Hoogtemeters : 383
Start : D34 - 88310 Basse-sur-le-Rupt
Coordinaten : 47.987576 , 6.816806
Downloads :

Te volgen markeringen : rode ruit, blauwe X, rode X, gele cirkel, rode X, blauwe driehoek, blauwe X, gele driehoek

Een vrij makkelijke wandeling, veelal over een panoramaweg, via een lamaboerderij en door een wisselend landschap. Het deel terug gaat grotendeels door bos.

Parkeren doen we op de parking aan het monument ter ere van 'les Goums Marocains'. Het is geen al te grote parking maar tot nu toe nog nooit problemen gehad om er plaats te vinden. Met het monument achter ons, steken we de straat recht over en nemen de weg die meteen stijgt. We zien hier o.a. een wegwijzer 'La Roche des Chats'. We volgen de asfaltweg (rode ruit) en hebben al meteen een mooi zicht over de vallei naar 'Cornimont' en 'La Bresse'. We gaan verder tot aan een boerderij. Daar neemt de weg een scherpe bocht naar links en wordt onverhard. Een korte klim leidt ons tot een splitsing van wandelingen, aangeduid door bordjes. Je hebt hier de keuze naar links of naar rechts. We gaan de wandeling naar rechts nemen maar laten eerst onze hond wat drinken door een 100-200 meter het pad naar links te volgen. Terug aan de splitsing gaan we dus richting 'Col Basse des Feignes' (blauwe X) om even verder, rechts het veerooster over te gaan en licht af te dalen in de weide. Vanaf hier volgen we 'Les Alisiers', 'La Bresse' (rode X).

Een mooi pad met schitterend zicht op 'La Bresse' doet ons genieten van de omgeving. We komen aan een eerste splitsing maar gaan hier gewoon rechtdoor. Bij de tweede splitsing, draaien we links en volgen de gele cirkel. Wat later komen we aan een bord waar 'La Basse des Feignes' opstaat met de rode X. Deze weg loopt rechtdoor en passeert langs een huis dat tevens een museum is. Net na het museum is een splitsing waarbij beide wegen uiteindelijk op hetzelfde punt uitkomen. De rode X loopt vrijwel vlak rechtdoor en loopt langs de bovenkant van de weide met lama's, de blauwe driehoek daalt een beetje en loopt langs de onderkant van de weide met lama's.

Na het passeren van de lama's komen we op een asfaltweg. We volgen deze weg naar links en even verder maakt deze een scherpe bocht naar rechts. In deze bocht zien we aan de rechterkant een soort van bistro, aan de linkerkant begint een onverhard pad dat geleidelijk stijgt. Dit pad nemen we en volgen de blauwe driehoek die ons leidt naar 'Col de la basse des feignes'. Eénmaal aangekomen op de Col, is er de mogelijkheid om een kleine lus rond een meertje te maken dat iets lager gelegen is. We hebben dit al eens gedaan maar vonden het niet echt een meerwaarde. We besluiten dan ook om vanaf de Col terug richting het startpunt te gaan en dit via het pad aangeduid door een blauwe X en het bord 'Roche des Chats'. Het pad loopt grotendeels door een bos en gaat terug tot aan de splitsing waar we in het begin de hond hebben laten drinken.

Aan deze splitsing gaan we rechtdoor en passeren we dus terug het drinkpunt. We gaan nog wat verder tot waar het pad een bocht naar rechts maakt. Aan onze linkerkant zien we een pad, aangeduid door een gele driehoek, dat daalt. Dit pad nemen we en na enige tijd lijkt het alsof we over iemand zijn eigendom moeten gaan. Dit is zo voorzien en dus geen probleem. Even later komen we op de asfaltweg, we draaien rechts af om enkele minuten later aan de parking uit te komen.

toegevoegd door HikingDB - op 18 Jul 2019