Langs de oever van de Tr˘ Maret
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Schlossberg (Vogezen)
Markering :
Afstand : 6,6 km
Hoogtemeters : 233
Start : Lac de Kruth-Wildenstein - 68820 Kruth
Coordinaten : 47.946699 , 6.956841
Bron : /
Downloads :

We parkeren ons op de parking vlak aan de stuwdam zelf. Er zijn ook nog verschillende ruime parkings langs de grote baan indien volzet. Het is een rustige wandeling over verharde en onverharde wegen, langs de ru´ne en rond het meer. Enkel de klim naar de ru´ne is wat pittiger maar zeker goed doenbaar. Boven heb je dan ook een prachtig uitzicht.

Vanaf de parking gaan we rechtdoor (niet de stuwdam oversteken) en even verder aan onze linkerkant is een eerste uitzichtpunt over het meer. Aan de andere zijde gaan we het bos in en beginnen we de korte en stevige klim naar de ru´ne. Boven aangekomen, staat op verschillende infoborden uitleg over deze ru´ne. We kunnen genieten van het prachtig uitzicht over Wildenstein en Kruth. Via een tunneldoorgang dalen we terug af naar het meer en passeren vlak voor het meer het avonturenpark.

Hier kan je via een touwenparcours tussen de bomen je motoriek op de proef stellen. EÚnmaal terug op de verharde weg, gaan we rechts en volgen we de ronde "Tour du Lac". Je kan niet verkeerd lopen. We passeren enkele drank- en eetgelegenheden. Achteraan het meer, aan de linkerzijde (gezien van de parking) is er de waterval "Cascades du Bockloch". Hier hangt een legende aan vast die je kan lezen op het infobord aldaar. Om de waterval te zien, moet je heel eventjes van het pad van "Tour du Lac" afwijken. Het is vlakbij en dus wel de moeite om te doen. Aan de waterval kan je opteren om het pad naar boven te nemen en zo een stuk verderop terug aan het meer uitkomen. Wij hadden dit te laat gezien en zijn beneden gebleven.

Deze wandeling is bij elk weer te doen (bij sneeuw is de klim naar de ru´ne wat gevaarlijker) en op verschillende plaatsen kan je een frisse duik in het meer maken. In de zomer is het er best druk. Het is er leuk vertoeven en er zijn genoeg mogelijkheden om een terrasje te doen.

toegevoegd door HikingDB - op 20 May 2019
CAPTCHA Image