Rocca di Manerba
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

In den Brand
Markering :
Afstand : 5,4 km
Hoogtemeters : 46
Start : Kamertstraat - 3940 Hechtel-Eksel
Coordinaten : 51.131046 , 5.358307
Bron : Bosland
Downloads :

De wandeling is uitermate geschikt voor kinderen en honden. Gezien het mulle zand zijn enkel aangepaste buggy's mogelijk. Voor de honden is er een hondenlosloopzone van 2 ha volledig omheind, 1 voor grote honden en 1 voor kleinere honden. Uiteraard, buiten deze zones blijven de honden aan de leiband.

Het duinengebied 'In den Brand' staat ook bekend als de grootste zandbak van Vlaanderen en heeft zijn naam te danken aan de vroegere houtkap. Het gebied werd ondertussen hersteld als landduingebied. Het geeft een mooi beeld van de unieke en gevarieerde natuurgebieden in Limburg.

Vanaf de parking starten 3 (korte) routes van respectievelijk 2 km (groene markering), 4,4 km (blauwe markering) en 5,5 km (rode markering). We hebben gekozen voor de rode markering (driehoek) met een kleine afwijking op het laatste stuk. We hebben de markeringen tegenwijzerzin gevolgd.

Meteen krijg je het gevoel van rust en een beetje vakantie. We wandelen over de grote zandvlakte met hoge duinen om even later de bossen in te gaan. Mooie paadjes door de bossen doen ons belanden aan de achterkant van de duinen. Hier zou de rode route ons laten verderlopen via de bossen tot ongeveer halverwege de duinen maar we willen graag het maximale uit deze wandeling halen. Via een doorsteek door het bos komen we direct in het zandgebied, alwaar ook de blauwe route loopt. We beklimmen één van de duinen waardoor we aan een uitzichtpunt (met bank) komen. Hier kan je even tot adem komen en genieten van het uitzicht. Via trapjes dalen we terug de vlakte in en wandelen we tussen en over de zandbergen. We wijken al snel naar rechts af om terug de rode route te vervoegen. De rode route leidt ons nog door een bosgebied om uiteindelijk aan de parking uit te komen.

Het is een korte maar gevarieerde wandeling in een uniek stukje natuur. De wandeling is grotendeels onverhard en voor iedereen toegankelijk.

toegevoegd door HikingDB - op 21 Jan 2019
CAPTCHA Image