Dreilägerbachtalsperre
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Kupferstraße
Markering :
Afstand : 15,4 km
Hoogtemeters : 284
Start : Pilgerbornstraße 44 - 52159 Roetgen
Coordinaten : 50.632845 , 6.202899
Bron : Wandelkaart Hoge Venen
Downloads :

We starten aan het wandelbord gelegen op het einde van de 'Pilgerbornstrasse'. In zuidwestelijke richting wandelen we het bos in. Na een zeshonderdtal meter zien we een eerste markering aan een kruising en volgen rechtdoor. De weg loopt evenwijdig met rivier de 'Weser' en we gaan steeds meer bergop. Boven aangekomen slaan we rechtsaf aan een picknicktafel. Vierhonderdvijftig meter verder slaan we linksaf. We blijven bijna 1,5 km rechtdoor volgen waarbij we onderweg een houten chalet passeren. Uiteindelijk komen we een T-splitsing aan de rand van de venen en slaan rechtsaf. Via een reeks van brugjes en plankenpaden gaan we zo'n 700 meter verder en slaan dan linksaf.

We gaan langzaam bergop en wanneer we aan een wandelbord komen, blijven we rechtdoor volgen. Na iets meer dan 1,5 km doorheen de venen komen we aan een kruising met een wandelbord en slaan rechtsaf. Even verderop komen we opnieuw aan een mooie chalet in het bos en slaan rechtsaf. Zeshonderd meter verder steken we de rivier 'Steinbach' over en slaan daarna linksaf. We lopen geruime tijd evenwijdig met deze rivier en komen dan aan een waterval. We gaan nog even verder tot op de kruising en slaan dan rechtsaf. Verderop volgt er een kleine klim en na de bocht slaan we rechtsaf. Driehonderd meter verder houden we rechts aan op een Y-splitsing.

Op een volgende kruising slaan we links een smaller wandelpad in. Aan de volgende kruising slaan we rechtsaf voor het wandelbord door. Honderdvijftig meter verder slaan we linksaf langs een omheining. Over een afstand van zo'n 900 meter lopen we voornamelijk evenwijdig met de omheining en gaan we voornamelijk in noord tot noordoostelijke richting. Wanneer we aan het wandelbord langs de rivier de 'Weser' komen, slaan we rechtsaf. Tweehonderdvijftig meter verder komen we aan een stenen trap en volgen naar rechts. Al vlug leiden de markeringen ons terug langs de rivier en we blijven deze steeds volgen. Finaal komen we terug op de kruising waar we de eerste markeringen zagen. We slaan nu linksaf en wandelen terug richting de startplaats op de 'Pilgerbornstrasse'.

toegevoegd door HikingDB - op 20 Jan 2019
CAPTCHA Image