Dreilägerbachtalsperre
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Eisleck Lee Trail 1/3 (Ettelbruck - Bourscheid-Moulin)
Markering :
Afstand : 18,3 km
Hoogtemeters : 727
Start : Place de la Gare - 9044 Ettelbruck
Coordinaten : 49.847457 , 6.106361
Downloads :

We starten aan het station van 'Ettelbruck'. Vanaf het wandelbord volgen we de eerste markeringen in noordoostelijke richting. Wanneer we aan de grote baan (N7) komen, slaan we rechtsaf en volgen een bocht naar links. Voor het monument van 'Generaal Patton' slaan we links een wandelpad in dat bergop leidt. We passeren even later een picknicktafel en lopen een tijdje verder tussen twee afsluitingen. We volgen zo'n 600 meter evenwijdig met de spoorweg. Daarna blijven we rechtdoor gaan en volgen een steile kam. Aan een T-splitsing gekomen, stappen we rechtdoor. Niet veel later lopen we onder een hoogspanningslijn door. We passeren nog een zitbank en slaan dan rechtsaf aan een volgende kruising. We gaan nog zo'n 350 meter verder en komen dan op een asfaltweg. Hier slaan we rechtsaf en lopen doorheen een wandelpoortje richting de spoorwegovergang.

We wandelen langs de rivier de 'Sūre' en steken ze verderop over via de brug. Aan de overzijde slaan we linksaf op het kruispunt. We volgen deze weg zo'n 800 meter tot helemaal op het einde en nemen dan enkele trappen aan onze rechterzijde. Daarna slaan we schuin links een weg aan de overzijde in. Nog geen 100 meter verder slaan we links een smaller wandelpad in dat bergop gaat. We stijgen ongeveer 300 meter en komen op een baan met een groot kruis (St-Franciscuskruis). We houden links aan op de baan en slaan daarna schuin links een veldweg in. Na iets meer dan een kilometer rechtdoor komen we aan een kleine stroomcabine en slaan daar linksaf. We blijven bijna twee kilometer steeds rechtdoor volgen doorheen het bos en slaan dan linksaf aan een splitsing. Onmiddellijk daarna houden we rechts aan.

Zo'n 300 meter verder komen we aan een verharde weg en slaan rechtsaf. Verderop na de zitbanken slaan we linksaf opnieuw het bos in. We volgen de markeringen en zo'n 800 meter verder slaan we rechtsaf aan een zitbank. Eerst dienen we kort maar sterk te klimmen, daarna volgt een langere klim die matig stijgt. Boven aangekomen, slaan we linksaf en daarna rechtsaf. We volgen het smalle wandelpad bergaf dat ons naar het uitzichtpunt 'Predigstuhl' brengt. Wanneer we dit bezocht hebben vervolgen we het traject dat terug naar boven leidt. Boven aangekomen slaan we linksaf en passeren een windmolen. Daarna lopen we opnieuw onder een hoogspanningslijn en slaan op het einde van de weg linksaf. We lopen langs de boerderij richting de drukke baan (N7).

Daar aangekomen slaan we linksaf en slaan vlak daarna links een kleine weg in. Op de splitsing houden we links aan. We lopen opnieuw onder dezelfde elektrische draden en slaan even later links een veldweg in. We passeren de jachttoren en gaan langzaam bergaf. Aan een splitsing blijven we rechtdoor volgen. We gaan zo'n 400 meter over een smal wandelpad en slaan dan rechtsaf. We komen opnieuw aan een jachttoren en slaan nu linksaf. We lopen bijna een kilometer door het bos en komen op een asfaltweg. We volgen deze weg naar beneden en na zo'n 500 meter slaan we rechts een wandelpad in. We dalen verder af tot het dorpje 'Michelau'. We volgen de markeringen doorheen het centrum tot aan de 'N27' en slaan dan rechtsaf.

Tweehonderd meter verder, aan een kapel, slaan we rechtsaf. Aan de volgende kruising slaan we linksaf en beginnen aan een lange klim. Eerst volgen we de weg tot op het einde, daarna gaan we verder over een veldweg die in noordelijke richting loopt. We komen in een bos en blijven over een afstand van bijna 1,5 km steeds flink stijgen. Boven aangekomen slaan we linksaf en gaan verder tussen de lage gewassen. We komen op een veldweg langs enkele grote weiden en blijven rechtdoor volgen tot aan het uitzichtpunt 'Gringlee'. Daarna slaan we links aan smal wandelpad in dat flink bergaf gaat, helemaal tot aan de rivier de 'Sūre'. Wanneer we zo'n 800 meter gedaald hebben, steken we via de brug de waterloop over en eindigen hier onze etappe.

toegevoegd door HikingDB - op 25 Oct 2018
CAPTCHA Image