Hoge Venen
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

GR571 (Trois-Ponts - Vielsalm)
Markering :
Afstand : 19,4 km
Hoogtemeters : 817
Start : Rue de la Gare 1 - 4980 Trois-Ponts
Coordinaten : 50.369169 , 5.872747
Downloads :

Vanaf het station in 'Trois-Ponts' lopen we in zuidelijke richting. Verderop, in de bocht voor de spoorwegbrug, verlaten we de weg en slaan we rechts een wandelpad in. We lopen evenwijdig met rivier 'La Salm' en komen na iets meer dan een kilometer aan een spoorwegbrug. We steken deze over en volgen de rivier nog even stroomopwaarts. Vierhonderd meter verder slaan we scherp linksaf aan enkele picknicktafels. Gedurende 3,5 kilometer volgen we de markeringen door het bos. We dienen meermaals sterk te stijgen, lopen tussendoor over vlakke stukken en overbruggen 350 hoogtemeters. Boven aangekomen, slaan we rechtsaf en lopen achter de tuinen van enkele woningen door.

We beginnen langzaam te dalen en passeren enkele kleine jachttorens onderweg. Daarna volgen enkele uitzichtpunten en na iets meer dan twee kilometer komen we op een asfaltweg. We slaan rechtsaf en wandelen het dorpje 'Spineux' binnen. Aan een monument met waterbron slaan we rechtsaf en lopen naar beneden. Honderd meter verder verlaten we de weg en lopen rechtdoor langs een boerderij. We lopen in zuidelijke richting tussen enkele weides en komen opnieuw op een asfaltweg. We volgen deze weg, komen aan de 'N68' en steken deze over.

We slaan de weg aan de overzijde in en steken de rivier 'La Salm' over. We komen in het dorpje 'Rochelinval', steken de spoorwegbrug over en lopen dan nog 150 meter verder tot aan een woning. Net ervoor slaan we linksaf een wandelpad in. Honderd meter verder slaan we rechtsaf en gaan een naaldbos in. Na een korte klim slaan we linksaf. Over iets meer dan een kilometer lopen we in zuidelijke richting doorheen het bos en krijgen daarna een zicht op het centrum van 'Grand-Halleux'. We lopen nog even rechtdoor, passeren de eerste huizen en slaan da linksaf op 'Rue Eysden Mines'.

We steken zowel de spoorweg als de rivier opnieuw over en slaan rechtsaf wanneer we op de 'N68' komen. We volgen deze zo'n 400 meter en slaan dan schuin links 'Rue Emile Tromme' in. In de bocht lopen we rechtdoor en gaan verder over een veldweg. We lopen zo'n 400 meter bergop en slaan linksaf aan een kruising. We lopen tussen enkele weides en komen aan 'Croix Jean Giet'. Hier slaan we rechtsaf en stappen een kilometer in zuidelijke richting. Aan een picknicktafel slaan we rechtsaf en wandelen een bos in.

Na enkele honderden meters lopen we langs een haag van een privé domein. Deze blijven we volgen en even later lopen we op een asfaltweg tussen de huizen. De eerstvolgende straat slaan we linksaf. Daarna steken we de 'N68' schuin rechts over en slaan 'Rue de Pouhon' in. We steken de rivier en daarna de spoorweg nogmaals over. We slaan linksaf op het kruispunt en lopen evenwijdig met de spoorweg in zuidelijke richting. Na 800 meter verlaten we de weg en slaan schuin links een wandelweg in.

Gedurende 2,5 kilometer lopen we doorheen het bos en dienen afwisselend te stijgen en te dalen. Uiteindelijk komen we aan een kleine houten brug over een zijrivier (Ruisseau de Rencheux) van 'La Salm'. We lopen nog even bergop en komen dan uit het bos. We krijgen een eerste zicht op 'Vielsalm'. We volgen de markeringen tussen de bebouwing en lopen zo tot op het kruispunt met de 'N822' (Rue des Chasseurs Ardennais) waar we eindigen.

toegevoegd door HikingDB - op 12 Jun 2018
CAPTCHA Image