Terril Winterslag (Genk)
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Molenroute
Markering :
Afstand : 21,2 km
Hoogtemeters : 267
Start : Bergerheidestraat 1 - 3950 Bocholt
Coordinaten : 51.154574 , 5.561426
Downloads :

We vertrekken aan de kerk in 'Reppel' en slaan de 'Monshofstraat' in om zo richting 'De Watermolen van Reppel (Cuppensmolen)' te wandelen. Eens deze gepasseerd, lopen we nog zo'n 150 meter verder en slaan dan linksaf aan de 'Pastorie van Reppel'. Over een afstand van iets meer dan 500 meter volgen we een reeks van plankenpaden en steken we de 'Abeek' over via een houten brug. Wanneer we aan een zitbank komen, slaan we rechtsaf. Een honderdtal meter verder slaan we opnieuw rechtsaf en steken een klein brugje over. We gaan even door een bos en lopen daarna langs een kleine weide. We volgen naar rechts en gaan tot aan een grotere weide waarlangs we verder wandelen. Zo'n 300 meter verder komen we op de 'Rozenstraat' en slaan rechtsaf.

Vierhonderd meter verder slaan we schuin rechtsaf en volgen een brede veldweg. Na een 700-tal meter buigt deze af naar links en lopen we een bos in. We passeren een vijver en gaan even later lichtjes bergop. Daarna slaan we rechtsaf zoals aangegeven door de markeringen. Verderop slaan we linksaf. Na een bocht slaan we rechtsaf en 200 meter verder slaan we linksaf. We lopen nu aan de achterzijde van enkele woningen en komen dan op een asfaltweg. We slaan rechtsaf en steken de grote baan (N73) over. We blijven een hele tijd deze weg volgen richting de kerk van 'Ellikom'. Eens we deze voorbij zijn blijven we nog zo'n 400 meter de weg volgen, passeren de 'Hoogmolenweg' en slaan dan schuin rechts de 'Hellestraat' in.

Na de bocht lopen we nog 250 meter rechtdoor en slaan dan rechtsaf. Net voor een alleenstaande woning slaan we linksaf en volgen een veldweg. Nog geen honderd meter verder slaan we linksaf en volgen het wandelpad langs de weide. Vijfhonderd meter verder wandelen we het bos in en houden rechts aan wanneer we aan een Y-splitsing komen. Eens uit het bos komen we aan een plantage en lopen er langsheen in wijzerzin. We slaan linksaf en volgen een brede bosweg. We komen op een asfaltweg en slaan rechtsaf. Wanneer we 400 meter verder aan een woning komen slaan we rechtsaf en onmiddellijk daarna linksaf. We blijven steeds rechtdoor volgen tot we op de 'Weg-naar-Ellikom' komen en slaan dan rechtsaf. De eerstvolgende straat, de 'Molenstraat', slaan we in en gaan richting de 'Dorpermolen'.

Eens we deze voorbij zijn, gaan we nog 300 meter verder tot aan de 'Peerderbaan'. We steken over, slaan rechtsaf en slaan dan links de 'Olmenstraat' in. Vervolgens slaan we linksaf de 'Berkenstraat' in. Na 450 meter slaan we rechts een veldweg in. We komen op de 'Eikenstraat' en slaan rechtsaf. Uiteindelijk komen we weer op de 'Peerderbaan' en slaan linksaf. Daarna steken we de weg over en slaan de 'Berenheide' in waar een zitbank en kruis geplaatst zijn. We blijven meer dan 800 meter rechtdoor volgen en komen dan aan een reeks van wandelpoortjes. We steken via een brugje de 'Gielisbeek' over, volgen een plankenpad en lopen daarna tussen de hoge begroeiing. We volgen daarna de omheining van een weide in tegenwijzerzin tot aan een groot akkerveld en slaan dan rechtsaf. Verderop komen we aan een picknicktafel en een infobord.

We slaan rechtsaf en volgen de 'Ellikommerdijk' die daarna overgaat in de 'Brogelerweg'. Na bijna een kilometer over deze weg, komen we aan 'fietsknooppunt 1' en houden rechts aan. Honderdvijftig meter verder slaan we links de 'Lommerstraat' in. We blijven in noordelijke richting volgen en buigen later af richting noordwesten. We dienen opnieuw de grote baan 'N73' over te steken en slaan de 'Coenenhofweg' in. Wanneer we aan de "Laarderkapel' komen, slaan we rechtsaf de 'Hoogstraat' in. Deze asfaltweg volgen we 1,5 kilometer en slaan dan rechtsaf. We slaan daarna twee maal linksaf en komen opnieuw op de 'Hoogstraat'. Aan de picknicktafel slaan we rechtsaf. We volgen de 'Reppelerweg' vierhonderd meter en slaan dan rechts een veldweg in (Donkshofweg). We buigen af naar links en komen 500 meter verder aan de eerste woningen. We blijven in oostelijke richting wandelen en volgen steeds de 'Monshofstraat'. Wanneer we aan een kapel komen, lopen we nog even rechtdoor richting 'De Watermolen van Reppel' en gaan zo tot aan de kerk waar we gestart zijn.

toegevoegd door HikingDB - op 17 May 2018
CAPTCHA Image