Langs de oever van de Tr Maret
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Botrange & Baraque
Markering :
Afstand : 15,2 km
Hoogtemeters : 204
Start : Route de Botrange 133 - 4950 Waimes
Coordinaten : 50.502096 , 6.092934
Bron : /
Downloads :

Vanaf de parking van 'Signal de Botrange' volgen we het pad dat langs de stenen trap loopt en starten dus in zuidwestelijke richting. Wanneer we aan een plankenpad komen blijven we rechtdoor volgen. Na een 600-tal meter slaan we rechtsaf en volgen de GR-markeringen (wit/rood). Een kleine kilometer verder komen we aan de 'N68' en steken deze rechtdoor over. We volgen verderop naar links aan het bordje 'Fagne de Polleur'. Aan een T-kruising volgen we naar links en verlaten de GR-route. Gedurende een 500-tal meter lopen we over een plankepad langs het riviertje 'Polleur'. Wanneer we aan een splitsing komen, slaan we rechtsaf en steken de rivier via het brugje over.

We lopen verder in noordelijke richting en blijven het centrale pad, ongeveer een kilometer volgen. Daarna slaan we op een kruising, links een pad in tussen 2 bossen in, om zo richting de 'Baraque Michel' te gaan. We lopen iets minder dan een kilometer in noordnoordwestelijke richting en bereiken dan de kapel 'Fischbach ', gelegen aan de 'Baraque Michel'. We slaan rechtsaf en lopen richting de 'N68'. Na de haag houden we links aan, wandelen dwars over de parking en steken daarna via het zebrapad de 'N68' over. Aan de overzijde houden we rechts aan en onmiddellijk daarna links aan zodat we in oostelijke richting verder wandelen. Voor meer dan 1,5 kilometer lopen we rechtdoor en komen dan aan een betonnen grenspaal. Opnieuw blijven we rechtdoor volgen en al vlug lopen we langs de rivier 'Hill'.

Een anderhalve kilometer verder komen we aan de brug 'Pont Marie Anne Libert' en steken deze over. We lopen verder in voornamelijk oostelijke richting en volgen opnieuw de GR-markeringen (GR573). En kilometer verder slaan we rechtsaf aan een splitsing. Nog 800 meter verder slaan we linksaf en de kruising daarna slaan we rechtsaf. Daarna draait het pad naar het zuidwesten (rechts). Voor ongeveer 2,5 kilometer lopen we steeds rechtdoor (halverwege passeer je het Gehlenkreuz / Croix Lorraine). We slaan daarna rechtsaf en lopen evenwijdig met de 'N676'. Een kilometer verder komen we aan een uitzichtplatform en slaan linksaf. We steken de weg over en zijn terug op de parking van 'Signal de Botrange' waar we gestart zijn.

toegevoegd door HikingDB - op 15 Oct 2017
CAPTCHA Image
Wandelaar3680 schreef op 04 Feb 2018 - 12:27 volgende reactie


Ik heb gisteren (3/02/2018) deze wandeling gedaan in de sneeuw. Waarschijnlijk door die sneeuw was het drukker dan normaal (vooral in de omgeving van de parkings - die op Botrange was bijna volzet). Het is een mooie en afwisselende wandeling. Het grootste minpunt is dat de wegen en paden bijna altijd rechtlijnig zijn, maar dat is typisch voor de Hoge Venen. Jammer genoeg zijn veel kleine paden in de omgeving verboden toegang, begrijpelijk in de venen, onbegrijpelijk elders (en waarschijnlijk vooral om de "oogst" van de jagers te beschermen, want die mogen die paden wel gebruiken ...) Hoe dan ook blijft deze route (en de streek uiteraard) een aanrader.
christophe schreef op 21 Feb 2018 - 11:58 volgende reactie


Een gedeelte van deze wandeling gedaan in de sneeuw. De Hoge Venen zijn het mooist op de zeldzame heldere dagen, dan heb je een weids uitzicht. (Tip: koop eens een bierbrood in de shop van Baraque Michel.)