Rocher de Falize (Malmedy)
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

GR16 8/9 Alle - Bohan
Markering :
Afstand : 15,5 km
Hoogtemeters : 943
Start : Rue de Liboichant 12 - 5550 Alle-sur-Semois
Coordinaten : 49.844702 , 4.969075
Downloads :

Aan de brug in 'Alle-sur-Semois' slaan we 'Rue de la Fays' in. Daarop slaan we een wandelpad in dat zigzaggend, tegen de flank, bergop leidt. We krijgen onderweg nog een laatste zicht op 'Alle-sur-Semois'. Wanneer we aan een T-kruising komen, slaan we rechtsaf. Nu gaan we richting 'Mouzaive' en steken aldaar de 'Semois' over via de passerelle. Aan de overzijde steken we de weg over en gaan verder over een asfaltweg. Zo'n 100 meter verder slaan we links een wandelpad in. Na een stevige klim houden we links op een T-kruising in het bos. Even later passeren we het uitzichtpunt 'Naglémont'. Van daaruit lopen we nog 1,5 kilometer tot het dorpje 'Chairière'.

We steken de hoofdweg schuin rechts over en wandelen rechtdoor richting de kerk. Eens we deze gepasseerd zijn, houden we rechts aan en lopen verder over een veldweg. Verderop aan het kruis houden we rechts aan. Daarna slaan we linksaf en wandelen het bos in. We volgen de markeringen die ons in wijzerzin door het bos sturen. Na een lichte daling nemen we een pad rechts van ons dat kort stijgt. Boven aangekomen slaan we linksaf en lopen over de 'Crêtes'. We volgen dit rotsachtig pad bijna 1,5 kilometer richting het noorden om vervolgens een 500-tal meter richting het westen te lopen. Via een steegje komen we aan de 'Semois' en slaan rechtsaf. We zijn nu in 'Vresse-sur-Semois'.

We steken de stenen brug 'Pont Saint-Lambert' over en slaan linksaf. Onmiddellijk daarna slaan we rechts 'Rue de Ruisseau' in en stappen richting het kruispunt. Na het kruispunt houden we 2 maal rechts op beide Y-splitsingen. We volgen een breed wandelpad bergop en komen op een plateau boven de 'Semoisvallei'. Niet veel later lopen we op een asfaltweg tussen de weiden. Op een volgende kruising slaan we linksaf. Een 250-tal meter verder slaan we scherp rechtsaf en verlaten de verharde baan. Zo'n 2,5 kilometer verderop komen we in het dorpje 'Membre-sur-Semois'. We dalen af richting de kerk, passeren deze langs links en houden links aan. Daarna steken we de 'Semois' over via de brug.

Op de kruising na de brug houden we rechts aan, lopen even om de bocht en slaan dan links een wandelpad in. Er volgt een stevige klim van zo'n 600 meter. Op de top slaan we rechtsaf en beginnen te dalen. Zo'n 100-tal meters lager slaan we linksaf, kruisen een verharde weg en even later lopen we via de 'Rue Fernande Pierrard' het dorpje 'Bohan' binnen. We eindigen aan de kerk.

toegevoegd door HikingDB - op 31 May 2017
CAPTCHA Image
schevie schreef op 08 Jun 2017 - 20:54 volgende reactie
De korste van onze vier etappes op de GR16, maar zeker niet de minste qua te leveren inspanning, weer talloze uitzichtpunten en mooie singletracks. In Bohan maken we een keuze tussen de camping en het vakantiecentrum De Knapzak, het wordt het laatste met een comfortabele matras en een lekkere douche met s'morgens een deftig ontbijt erbij, op goed geluk binnengewandeld en verkregen. Opgeladen om de laatste etappe de volgende morgen aan te vatten.