Terril Winterslag (Genk)
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Dolembreux
Markering :
Afstand : 17,7 km
Hoogtemeters : 541
Start : Rue de Wachiboux 35 - 4140 Sprimont
Coordinaten : 50.532647 , 5.638836
Downloads :

Vanaf het kruispunt gaan we in oostelijke richting en steken de rivier 'Wachiboux' over. We lopen even bergop en slaan dan linksaf aan een eerste kruising. We lopen langs een weide, draaien eerst af naar rechts en daarna volgen we naar links. Via een smal pad gaan we lichtjes bergaf, gaan door een bos en komen op een verharde weg. We slaan nu rechtsaf. We steken de 'N674' over en volgen rechtdoor. Op het einde van de straat gaan we verder over een veldweg. We passeren een zitbank en komen daarna op 'Route de Hayen'. We slaan nu linksaf. Een 300-tal meter verder slaan links een veldweg in. Deze draait verderop naar rechts. Aan de volgende bocht slaan we een smal padje in dat rechts gelegen is. We passeren een poortje en lopen daarna door een weide. We gaan opnieuw door een poortje en slaan linksaf.

Aan de volgende kruising slaan we weer linksaf en volgen een brede veldweg die even later naar rechts draait. We houden rechts aan en gaan zo opnieuw tot 'Route de Hayen'. We steken deze over en blijven rechtdoor volgen. Niet veel later gaat de weg over in een veldweg die we verder volgen, eerst in noordelijke richting, daarna richting westen. Aan een kruising slaan we rechtsaf. We dalen even af, steken een riviertje over en lopen dan bergop tot een volgende baan. We slaan rechtsaf en zo'n 50 meter verder slaan we links een pad in. Dit volgen we totdat we opnieuw op dezelfde baan komen en slaan dan rechtsaf. Een 100-tal meter verder slaan we links een zeer steil wandelpad in. Na een klimmetje van zo'n 200 meter slaan we rechtsaf op de kruising.

We volgen het pad doorheen het bos dat verderop naar links draait. Daarna blijven we steeds rechtdoor volgen en lopen zo in noordwestelijke richting. Zo'n 600-tal meter verder slaan we linksaf voor een riviertje. We volgen het brede bospad in westelijke richting doorheen 'Bois des Manants' over ongeveer één kilometer en komen aan het monument 'Donnay'. Voordat we verder rechtdoor volgen (links van het monument) gaan we eerst een kijkje nemen op het uitzichtpunt, rechts van het monument gelegen. Wanneer we de route verderzetten (links langs het monument) draait het pad naar het oosten. We lopen tot aan een kruising met een gebouwtje (watervoorziening) en slaan rechtsaf. Aan de volgende kruising, 150 meter verderop, slaan we opnieuw rechtsaf.

We blijven dit smalle pad volgen tot het uitzichtpunt 'Boubou'. Daarna dalen we via een steil pad af richting 'Méry'. Wanneer we aan een woning komen volgen we het pad en de trappen tot beneden aan de kerk. Na de kerk houden we rechts aan en lopen tot op de 'N633'. We slaan linksaf, passeren de apotheek en steken de weg over om zo een smal wandelpad in te slaan (langs de verkeersborden). Via deze singletrack lopen we bergop. We passeren de achterzijde van enkele woningen. Na de laatste woning blijven we nog zo'n 500 meter rechtdoor volgen. We komen aan een kruising en slaan linksaf. Tussen het veld en de weide zoeken we het wandelpad en lopen zo tot aan de 'N674'. Deze steken we over.

We wandelen door een bos en via een holle weg lopen we tot 'Rue de Hayen'. Daar slaan we scherp rechtsaf. Onmiddellijk daarna slaan we links een veldweg in. Opnieuw komen we op de 'N674' en steken over. Aan de kruising houden we rechts aan. We lopen over een weg met kasseien en slaan op het einde linksaf. Nu gaan we tussen enkele weiden en lopen bergop tot aan de grote baan (Route D'esneux) en steken deze over. Aan de overzijde stappen we opnieuw tussen enkele weiden. We komen daarna in een bos en slaan aan de eerste kruising rechtsaf. Via een brugje steken we het riviertje 'La Haze' over en volgen rechtdoor.

We lopen nog even door het bos en gaan daarna verder over een veldweg die overgaat in een verharde weg. Zo'n 600 meter nadat we uit het bos komen, slaan we linksaf en passeren een opvallende boom. Zo'n 250 meter verder volgen we richting noorden en lopen langs een riviertje. Na een 2de brugje zo'n 700 meter verder, volgen we eerst naar rechts en houden dan links aan. We volgen het wandelpad dat afbuigt richting oosten en via een reeks van draaipoortjes gaan we tot 'Rue de Wachiboux'. We slaan linksaf en gaan tot de startplaats zo'n 250 meter verder gelegen.

toegevoegd door HikingDB - op 12 May 2017
CAPTCHA Image