Cima Capi
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Charmille du Haut-Marêt
Markering :
Afstand : 20,8 km
Hoogtemeters : 437
Start : Jevoumont 20 - 4910 Theux
Coordinaten : 50.521757 , 5.801434
Bron : /
Downloads :

Vanaf onze startplaats in 'Jevoumont' lopen we even in zuidwestelijke richting en slaan dan een tweede pad rechts van ons, in om zo verder te gaan in westelijke richting. Verderop buigt het pad scherp af naar links en even later draait het gestaag weer naar rechts. We blijven steeds rechtdoor volgen en belanden op een verharde weg. We volgen deze weg die naar links afbuigt. We gaan even bergop en niet veel later komen we aan een kruispunt. We steken hier recht over en gaan verder via een breed pad aan de overzijde. We lopen een vallei in, steken daarna een beekje over en blijven steeds rechtdoor volgen. Onderweg passeren we het dierenpark 'Forestia' en kunnen enkele dieren rechts van ons waarnemen. Daarna wandelen we langs een boerderij en arriveren op een kruispunt. Hier slaan we rechtsaf.

We lopen tussen enkele weiden en zo'n 400 meter verder houden we links aan en gaan verder over een smal paadje. We blijven stappen in zuidelijke richting. Zo'n 900 meter verder komen we op de 'N606 (Route de Ménobu)'. We slaan nu linksaf en slaan aan het volgende kruispunt rechtsaf na een woning. Zo'n 500 meter verder slaan we linksaf en wandelen tussen 2 weiden. We volgen deze veldweg zo'n 800 meter en slaan dan linksaf. We passeren een zitbank en wandelen door tot aan de drukke 'N697 (Route de Remouchamps)'. We steken over en gaan richting het kruispunt en slaan dan rechtsaf (Rue Jehoster). De eerste weg rechtsaf slaan we NIET in maar we lopen nog even verder en slaan achter een woning, rechts een wandelwegje in. Op een eerste kruising van wandelwegen houden we rechts aan. We lopen nu langs een weide. De volgende kruising die we tegenkomen slaan we linksaf. We passeren een jachttoren en zo'n 800-tal meter verder houden we links aan. Een 400-tal meter verder komen we aan een kruising van meerdere paden. We nemen het tweede pad rechts.

We lopen nu in zuidzuidoostelijke richting en niet veel later komen we aan een prachtige haagbeuklaan die we gaan doorkruisen. Zoals te lezen staat op het infobord lopen we 573 meter onder deze oude begroeiing alvorens we de overzijde bereiken. Hier slaan we linksaf en gaan verder over de verharde weg. Aan het volgende T-kruispunt slaan we rechtsaf. Daarna steken we een weg over en gaan verder rechtdoor. Een volgende kruising slaan we linksaf. Daarna slaan we rechtsaf en volgen 'Rue Pre Mack' in oostelijke richting tot de 'N606'. We steken schuin links over en dalen lichtjes af richting enkele woningen. Op het kruispunt gaan we rechtdoor en slaan zo'n 80 meter verder rechts het bos in. We lopen eerst vrijwel in oostelijke richting daarna buigen we af naar het noordoosten. We volgen het bospad over een afstand van ongeveer 1,5 km en komen dan aan enkele woningen en een boerderij. We slaan linksaf op het kruispunt.

We wandelen zo'n 500 meter bergop en slaan dan rechtsaf op een kruising. In de verte rechts van ons zien we 'Spa' liggen. We volgen deze veldweg en wanneer we aan een weg komen steken we rechtdoor over. Via een reeks van veldwegen lopen we zo'n 900-tal meter in noordelijke richting en steken dan de 'N697' over. We gaan het bos in en volgen dit pad in noordoostelijke richting over een afstand van 700 meter. We slaan daarna linksaf op een kruising en houden onmiddellijk daarna links aan. We verplaatsen ons verder in noordelijke richting. Na een 900-tal meter komen we aan een kruising van meerdere boswegen. Hier slaan we linksaf. Er volgt nog een 500-tal meter bos, daarna lopen we langs enkele velden nabij 'Hestroumont'. Wanneer we arriveren aan een verharde weg slaan we rechtsaf en wandelen tot 'Rue Hestroumont'. Wanneer we deze bereiken slaan we rechtsaf.

Niet veel verder slaan we schuin links een straat in. We dalen zo'n 600-tal meter af tot aan een beekje dat we oversteken. We houden schuin rechts aan en doen een kleine klim en lopen even later tussen enkele mooie hagen in een weide. We volgen het pad zo'n 700-tal meter en komen dan weer op een verharde weg en enkele woningen. De volgende kruising houden we links aan. Na de bocht steken we de weg over en nemen het wandelpad gelegen tussen de woningen. Op de volgende weg slaan we linksaf. We passeren een picknicktafel en houden uiterst rechts aan om zo een smal wandelwegje in te slaan. Even later lopen we evenwijdig met de rivier 'Targnon' en dalen af via het wandelpad. We steken daarna de rivier over via de brug en houden links aan. We volgen dit brede pad dat al slingerend bergop leidt. We lopen steeds verder uit het dal, richting 'Jevoumont'. Na ongeveer een kilometer vanaf de rivier bereiken we onze startplaats in het dorpje.

toegevoegd door HikingDB - op 31 Dec 2016
CAPTCHA Image
Wandelaar3680 schreef op 13 Dec 2018 - 17:17 volgende reactie


Gisteren (12/12/2018) deze wandeling gedaan. Het is een heel mooie en afwisselende wandeling over soms prachtige paden en veldwegen. Hoewel ik ze zeker iedereen zou aanraden, krijgt ze toch geen topscore wegens iets te veel bebouwing en verharde weg waarbij zeker de enkele (weliswaar korte) stukken langs wat drukkere wegen de score naar beneden halen. Volgens mijn GPS is ze overigens bijna 22 km lang.