Weywertz
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Eisleck Trail 1/5 (Kautenbach - Clervaux)
Markering :
Afstand : 24,5 km
Hoogtemeters : 1057
Start : Duerfstrooss 4 - 9663 Kautenbach
Coordinaten : 49.952556 , 6.017437
Downloads :

We vertrekken vanaf een kleine parking in het centrum en steken de brug van de rivier de 'Clerve' over. Wat verder aan de Y-splitsing zien we de eerste markeringen en we volgen deze rechtdoor. We passeren de kerk en slaan dan linksaf een smal pad in. We steken beneden een voetgangersbrug over en houden dan rechts aan. Er volgt een lange klim over verschillende onverharde wandelpaden die de verkeersweg 'Alschterstrooss' bergop volgen. Wanneer we bijna boven zijn lopen we toch even over de deze verharde weg en slaan dan wat verder rechts een veld in. Al gauw dalen we af doorheen een bos en na ongeveer een kilometer bereiken we een uitzichtpunt over de vallei van de 'Clerve'. We dalen verder af en gaan richting de camping van 'Kautenbach'.

We steken de rivier via de brug over en slaan dan linksaf en lopen zo over de camping. Op het einde houden we rechts aan en volgen zo'n 1,5 km een pad dat afwisselend stijgt en daalt. Daarna bereiken we het 'kasteel van Schüttbuerg'. We gaan verder in westelijke richting vanaf het kasteel. Een 800-tal meter verder aan een antenne verlaten we de asfaltweg en gaan verder rechtdoor. We volgen eerst evenwijdig met rivier de 'Clerve' en wat later met rivier de 'Jopich'. In een kleine vallei steken we de waterloop over via een houten brug en slaan linksaf. We houden daarna rechts aan en volgen de markeringen door het bos waarbij we flink dienen te stijgen. Eens boven aangekomen lopen we nog even verder tot het uitzichtpunt 'Lellingen en Kiischpelt' waar we even kunnen bekomen van de zware klim. Vanaf de zitbank slaan we linksaf en dalen af tot een asfaltweg en slaan dan rechtsaf. Even later lopen we langs de spoorlijn. In de verte zien we reeds een trappenpad liggen dat we gaan beklimmen. Boven lopen we over de kam tot aan een uitzichtpunt met een ligbank.

Vanaf de ligbank lopen we verder en er volgt nog een stevige klim alvorens we de camping van 'Wilwerwiltz' bereiken die zo'n 1,5 km verder gelegen is. We steken de baan over, passeren het kerkje en lopen rechtdoor. Daarna houden we rechts aan en volgen een veldweg langs de spoorweg. We gaan nu richting 'Enscherange'. Eens op de asfaltweg in het dorpje gaan we rechtdoor en steken de spoorweg over. Verderop na de bushalte slaan we linksaf, volgen de bocht naar rechts en starten een lange beklimming. Wanneer we de bosrand bereikt hebben, passeren we een zitbank en uniek gelegen zonnewijzer (N 50° 00.000 E 006° 00.000). Van hieruit gaan we verder, nog steeds stijgend, tot op een T-splitsing waar we linksaf slaan. Daarna slaan we rechtsaf en lopen over een plateau met mooie verzichten. Zo'n 500 meter verder houden we links aan dalen af via enkele bossen totdat we een kerkhof bereiken.

We slaan rechtsaf aan het kerkhof, volgen verderop linksaf de grote baan en slaan daarna rechts in. Er volgt een flinke beklimming van ongeveer 1,5 km, daarna dalen we terug af. We komen aan een stenen brug en slaan hier linksaf. We komen nu in de vallei van de 'Irbich'. We lopen evenwijdig met de rivier en hoofdzakelijk in noordelijke richting. We volgen de markeringen een 3-tal kilometer en komen uit het bos, op een plateau vanwaar we in de verte de 'Abdij van Clervaux' reeds zien liggen. Een kilometer verder steken we de grote baan (N18) over. We lopen langs een hotel, en dalen daarna af richting het centrum van 'Clervaux' waar we onze wandelingen beëindigen.

toegevoegd door HikingDB - op 12 Sep 2016