Wanne (Trois-Ponts)
×

Door op het hoogteprofiel te klikken kan je de grote kaart bekijken. Door op de coordinaten te klikken krijg je de exacte locatie van de startplaats. Bij downloads kan het gpx-bestand gedownload worden indien dit aanwezig is. Reageren op een wandeling kan via het formulier onderaan. Je kunt dit doen als gast of nadat je ingelogd hebt. Bij het invullen van het formulier kan je tevens een belevenisscore geven aan de hand van de sterren.

Panorama Griffaloux
Markering :
Afstand : 17,2 km
Hoogtemeters : 402
Start : Place Tho Lannoy - 5580 Han-Sur-Lesse
Coordinaten : 50.125822 , 5.187102
Bron : Wandelkaart Han-Sur-Lesse
Downloads :

Vanuit het centrum van 'Han-Sur-Lesse' wandelen we in westelijke richting om zo via de brug de 'Lesse' over te steken. Daarna slaan we de eerste straat links in en gaan zo richting het zuiden. We blijven de weg bergopwaarts volgen en houden even verder links aan. Wanneer we de laatste woningen achter ons laten, lopen we nog enkele honderden meters verder om dan rechts een wandelpad in te slaan waarbij we de verharde weg verlaten. Eerst lopen we evenwijdig met de weg en duiken dan een bos in. Wat verder draait het pad naar rechts en gaan we bergop. Eens uit het bos komen we aan een uitzichtpunt. Van hieruit volgen we naar links en dalen af over een rotsachtig pad. Aan een vijver gekomen, slaan we linksaf. Opnieuw gaan we via een bospad verder en bereiken even later een asfaltweg (rechts zien we het dorpje 'Auffe'). We slaan linksaf en laten het dorpje achter ons.

Enkele honderden meters verder, slaan we rechts een veldweg in. We lopen richting het bos voor ons. Eens daar aangekomen slaan we rechtsaf en volgen de rand van het bos. Al gauw lopen we in het bos en volgen een sterk stijgend pad in zuidwestelijke richting. Boven aangekomen aan een kruispunt van wandelwegen, slaan we linksaf. We lopen richting een rune en een rotsformatie die zich verderop bevinden. We gaan van hieruit verder in oostelijke richting over een smal en geaccidenteerd pad dat over de kam loopt. Dit volgen we ongeveer zo'n kilometer door het bos. Nog steeds in het bos, slaan we linksaf aan een kruispunt van wandelwegen en lopen hierdoor bergaf. Eens uit het bos gekomen, passeren we eerst een chalet en daarna enkele woningen. Het volgende kruispunt slaan we linksaf. We blijven steeds rechtdoor volgen en gaan over de rivier via de brug. Daarna slaan we linksaf.

Via de baan (Rue du Hambeau) volgen we evenwijdig met de 'Lesse'. Na zo'n kilometer over dezelfde weg slaan we linksaf een onverhard pad in aan een scherpe bocht naar rechts. We gaan lichtjes bergop en houden de rivier links van ons. Wanneer we even later een brugje overgaan, slaan we rechtsaf. Er volgt nu een traject doorheen het bos dat we zo'n 1,8 km volgen. Daarna houden we links aan na een kleine oversteek. Niet veel later komen we uit het bos aan een kruispunt van veldwegen. We gaan hier schuin rechtdoor verder. Aan het volgende kruispunt slaan we linksaf. Nu lopen we ongeveer 1,3 km in westelijke richting. Aan een metalen bareel slaan we rechtsaf en gaan richting noorden. Er volgt een pad dat steeds smaller wordt en even later zwaar overwoekerd is. Daarna belanden we opnieuw op een breder pad in het bos. We gaan verder in westelijke richting tot we aan een scherpe bocht naar rechts komen. Alvorens we hier verder wandelen, passeren we eerst aan het prachtige uitzichtpunt 'Griffaloux' zo'n 20 m voor ons gelegen. Eens dit bezocht vervolgen we ons traject vanaf de scherpe bocht.

We gaan in noordelijke richting en bereiken na zo'n 500 m een asfaltweg. Hier slaan we linksaf. We houden daarna rechts aan en passeren een monument. We blijven volgen in noordwestelijke richting totdat de weg scherp naar links gaat. Hier verlaten we de baan en slaan rechtsaf een breed pad in. Na 150 m slaan we linksaf en volgen het traject van de GR-route met zijn rood-witte markeringen. Na ongeveer 1,5 km komen we aan een asfaltweg en brug over de 'Lesse'. We steken hier schuin rechts over.Nog steeds volgen we de GR-markeringen en verderop slaan we rechtsaf. Aan de spoorweg gekomen, steken we deze over en volgen naar rechts. Aan een camping gekomen worden we verplicht rechts af te slaan. Nog steeds de markeringen volgend, zetten we het laatste stuk in, richting het centrum waar we gestart zijn.

toegevoegd door HikingDB - op 05 Jun 2016
Wandelaar3680 schreef op 03 Jun 2018 - 16:24 volgende reactie


Gisteren heb ik deze route gewandeld en ik vond het een toproute: veel afwisseling, mooie paadjes, prachtige uitzichten, enz. Als ik toch een minpunt zou moeten opnoemen: de (toeristische) drukte in Han-sur-Lesse, zelfs op een zaterdag begin juni. Tip: ik ben gestart in Belvaux (bij de kapel, Rue du Hambeau 26 - sommige navigatiesystemen noemen de straat Hambeau), zo vermeed ik het betalend parkeren in Han.
Lieven.a schreef op 13 Feb 2019 - 22:25 volgende reactie


Top wandeling langs en door schitterende gebieden