Kasteel van Reinhardstein
In the footsteps of the 82nd Airborne Division 2020

Reeds enkele jaren stappen we mee met de herdenkingsmars 'In The Footsteps Of The 82nd Airborne Division'. Deze mars kent vijf verschillende locaties die om de vijf jaar terug keren. Dit jaar vond de start plaats in La Gleize en konden we een pittige wandeling doen van iets meer dan 20 km.

We volgden de voetsporen van de 504de Para Infantrie van de 82st Luchtlandingsdivisie en konden onderweg meermaals genieten van re-enactment momenten die her en der tijdens de wandeling uitgebeeld werden. Zoals gewoonlijk waren er ook enkele bevoorradingsplaatsen onderweg en was er een lunchmoment ongeveer halverwege de wandeling voorzien.

De start was in een zaaltje in het centrum van La Gleize. Van daaruit liepen we langs het December44 Museum waar tevens een Duitse Tiger2 tank voor de deur staat. Van daaruit gingen we verder tot de deelgemeente La Venne. Hier was een eerste re-enactment moment voorzien en dienden we een met explosieven beveiligde brug over de Amblève over te steken. Daarna liepen we vooral bergopwaarts om zo de top van de berg Saint-Victor nabij Brume te bereiken. Net voor de top was er een 1ste bevoorrading voorzien waar we even konden bekomen van de lange klim. Na zo'n 14 km wandelen kwamen we in Rahier waar de middagpauze door ging. Na de maaltijd gingen we verder via Cheneux en de brug over de Amblève. Aan deze brug was er opnieuw een kleine bevoorrading mogelijk en konden we genieten van figuranten die de brug hadden ingenomen. Finaal kwamen we terug in La Gleize waar we op een Glühwein werden getrakteerd.

Vanuit La Gleize kan je een gelijkaardige en tevens gemarkeerde wandeling doen om de streek zelf eens te verkennen. Deze wandeling vertrekt aan het museum en is zo'n 16 km.

schevie schreef op 12 Feb 2020 - 12:04 volgende reactie
Zaterdag samen deelgenomen met enkele collega's aan de herdenkingsmars 'In The Footsteps Of The 82nd Airborne Division. Dit event brengt toch telkens enkele honderden liefhebbers en sympathisanten op de been. We doen dit al enkele jaren nu, telkens mooi georganiseerd, met een kleine bijdrage kregen we dit jaar een speciale patch voor de 75ste verjaardag van de airborne divisie, onderweg waren er tevens enkele bevoorradingspunten, waar je voldoende kon "bijtanken". Op verschillende plaatsen vonden reenactments plaats wat de wandeling wat kleurde en het gebeuren wat meer tot leven bracht. Met bijna 22km op de teller was het een gevarieerde en vermoeiende wandeling. Iedereen van de groep weer moe maar tevreden naar huis, op naar het volgende jaar.