Belvédère d'Auclin - Bouillon
Wandeltweedaagse Simpelveld

Onlangs gingen we met enkele vrienden naar Simpelveld en combineerden er twee wandelingen met overnachting in een vakantiehoeve. De eerste dag vertrokken we 's morgens in Simpelveld vanaf de parking van Bed and Breakfast Simplevei waar we zouden overnachten.

Al snel liepen we over heerlijke wandelpaadjes doorheen prachtige weiden en konden regelmatig van mooie verzichten genieten. Rond de middag hielden we halt aan een van de vele zit- en picknickbanken om onze lunch te verorberen.

Na onze pauze was het parcours niet anders dan voordien. We doorkruisten opnieuw meermaals enkele weiden maar liepen iets meer over verharde paden. Zowel de voor- als namiddag kwamen we enkele klimmetjes tegen waardoor we op heel de dag bijna 400 hoogtemeters deden.

Ga hier naar de wandeling vanuit Simpelveld.

Aangekomen in de Simplevei werden we goed onthaald en voorzien van onze kamers. Nadat we ons opgefrist hadden, kozen we voor een avondmaaltijd ter plaatse in de bistro. 'S avonds genoten we nog van een kaartspel op een van onze kamers en gingen daarna slapen.

De volgende ochtend zat iedereen rond hetzelfde uur aan het ontbijt dat inbegrepen was in de overnachting. Na het ontbijt gingen we met onze wagens richting Mechelen, een Nederlands dorp in Zuid-Limburg dat lag op 10 minuutjes rijden.

We parkeerden onze wagen aan een hotel-restaurant dat gesloten was die dag. Onmiddellijk na het uitstappen deden we onze regenkledij aan, aangezien het de hele dag zou regenen. We lieten dit echter de pret niet bederven en vertrokken met goede moed aan de wandeling.

Na een half uurtje kwamen we aan een grenspaal en liepen België in. Er was nog steeds lichte regen en we zouden er niet meer van verlost worden. Rond de middag vonden we wat beschutting aan een zitbank en besloten wat te eten.

Als bij wonder verbeterde het weer en stopte het met regenen in de namiddag. We liepen verder doorheen het glooiende landschap rondom Teuven en gingen opnieuw de grens over. Na een stevige klim vanuit Slenaken arriveerden we terug aan onze startplaats.

Ga hier naar de wandeling vanuit Mechelen(NL).

Aangezien het restaurant hier gesloten was, reden we naar Moeder de Gans in Teuven om onze verloren calorieën bij te vullen en tevens op te warmen. Na de maaltijd keerden we tevreden terug naar huis en bespraken onderweg ons volgend avontuur.