La Roche aux Faucons - Esneux
Eisleck Lee Trail

Onlangs wandelden we de Eisleck Lee Trail die aansluit op de Eisleck Trail die we eerder al gelopen hadden. We kozen voor een 5-daagse uitstap waarvan we er 3 zouden wandelen. Tussendoor sliepen we in verschillende hotels en werd onze bagage vervoerd zodat we enkel met een dagrugzak op stap konden. Deze pakketreis boekten we via Autobus Stephany.

Het traject zelf was vrij pittig en ging voortdurend op en neer door de verschillende valleien. Gedurende het gehele parcours waren de markeringen piekfijn aangebracht en onderhouden. We liepen vooral op onverharde paden en werden regelmatig getrakteerd op enkele schitterende uitzichtpunten.

Onderweg zagen we de schade van de brand van afgelopen zomer. Over een afstand van zo'n 500 meter ruikt het nog steeds verbrand en is vrijwel alles zwart. Toch ondervind je hiervan weinig hinder en lijkt de natuur zich langzaam te herstellen.

Zelf vonden we de eerste wandeling vanuit Ettelbruck het mooiste. De zwaarste was de tweede wandeling waarbij je 1200 hoogtemeters (850 hoogtemeters volgens de wandelgids) doet op zo'n 20 kilometer. De derde dag loop je de kortste wandeling met weer enkele mooie viewpoints. Samengevat is de Eisleck Lee Trail een toptraject met veel variatie, veel onverharde paden en zeer goede markeringen. Een aanrader!