Spoorwegviaduct van Roanne-Coo over de Amblève
GR571 Vallées des légendes

Onlangs deden we 2 etappes van de GR571 met als uitvalsbasis Vielsalm, aangezien het traject van daaruit makkelijk bereikbaar was met openbaar vervoer. Eerst vertrokken we vanuit Vielsalm en wandelden we tot Gouvy waar we de trein terug namen. Voor een tweede etappe namen we de trein naar Trois-Ponts en wandelden we terug naar Vielsalm.

De rivier de Salm was vaak de leidraad tussen de verschillende kleine dorpjes en de meerdere bossen die we doorkruisten. We liepen grotendeels over onverharde wegen en de markeringen waren overal goed aangebracht en onderhouden. Op een aparte overzichtspagina vind je meer info over dit lange afstandspad. Ongetwijfeld zullen we nog andere etappes doen en deze achteraf toevoegen op de website.

schevie schreef op 27 Jun 2018 - 22:22 volgende reactie
Deelgenomen aan de driedaagse waaronder twee dagen op de GR571, pittige maar mooie wandelingen geweest, waaronder voor ons als ik nu enkele foto’s terug bekijk weer goeie herinneringen aan deze uitstap. Het weer was ons niet helemaal welgezind, we hebben de tweede etappe vrij veel regen te slikken gekregen, maar de zachte temperaturen compenseerde dit ruimschoots . Het gezelschap was top en alles is weer eens voor herhaling vatbaar, wandelen maar zou ik zeggen !!!