Asselborn (GH Luxemburg)
Abeekvallei

Daar we nog steeds op zoek zijn naar de mooiste wandelroute van Limburg besloten we het gebied van de Abeekvallei te verkennen. We vertrokken vanuit Reppel, een deelgemeente van Bocholt voor een wandeling van meer dan twintig kilometer. De Molenroute is de langste wandeling die terug te vinden is op de wandelkaart Abeekvallei en combineert meerdere natuurgebieden. Centraal staat de Abeek en een reeks van watermolens die de leidraad vormen voor deze wandeling.

Het parcours is afwisselend met enkele langere stukken asfaltweg. De wandeling is duidelijk zo uitgezet om een maximaal aantal watermolens te passeren en de volledige streek te verkennen. Hierdoor zijn er sommige stukken die wat saaier kunnen zijn en lijkt het ons beter een kleinere wandeling te doen die de Abeekvallei doorkruist (bv. de gele wandeling vanuit Erpekom).

Alle paden waren zeer goed onderhouden en alle markeringen waren goed aangebracht. Onderweg zijn er her en der zitbanken en picknicktafels aangebracht om even halt te houden. Halverwege de wandeling passeer je de brasserie De Dorpermolen en op het begin en einde van de wandeling kom je langs hotel/restaurant De Watermolen.

Wandeling Molenroute