Monthermť (Frankrijk)
Nieuwe wandelroutes Thorpark

Eind vorig jaar werd het wandelgebied Thorpark geopend en voegde het Nationaal Park Hoge Kempen 11 nieuwe luswandelingen toe, variŽrend van 2 tot 16 km. De wandelingen zijn duidelijk gemarkeerd en je kan in het mijngebouw Thorpark een wandelkaart aankopen of via deze website. Op de verschillende startplaatsen zijn ook infoborden aangebracht met een overzicht van de wandelingen.

Onderweg merk je dat er sommige paden pas aangelegd zijn en hier en daar ontbreekt nog wat afwerking. Ook is er geen enkele wandeling die de hoogste top aandoet, dus zul je deze op eigen initiatief moeten beklimmen zoals ook wij deden. Niet tegenstaande zijn er enkele prachtige locaties onderweg die echt wel het beste van Limburg laten zien. We deden slechts een gedeelte van het te verkennen gebied aangezien we de wandeling van 7,6 km deden die ons aanbevolen is door de stad Genk. Wanneer je meer wil zien kan je best de wandeling van 16 km doen die het hele gebied doorkruist.

Neem zeker ook eens een kijkje in het vernieuwde mijngebouw Thorpark dat prachtig gerestaureerd is. Binnen zijn verschillende zalen die afgehuurd kunnen worden voor diverse evenementen. Ook is er een brasserie en restaurant waar je terecht kan om wat te drinken of te eten.

Zoals je waarschijnlijk weet is de Terril van Waterschei de hoogste van Limburg. Volgens vele websites en Wikipedia zou de hoogste top 165 meter hoog zijn. Wij konden met onze gps een hoogte van maar liefst 197 meter meten. Volgens ons kopiŽren velen de 165 meter van Wikipedia maar is de reŽle hoogte hoger. Ga dus zeker zelf ook eens meten en laat het ons weten!

Wandelaar3680 schreef op 04 Apr 2018 - 22:05 volgende reactie


Ik heb dit wandelgebied in oktober verkend. Ik deed toen de lange route van ruim 16 km. Ik zou die zeker aanraden want die komt ook in het prachtige Heiderbos in As (veel jeneverbesstruiken). De hoogte van de terrril heb ik niet gemeten ...