Monthermé (Frankrijk)
In the footsteps of the 82nd Airborne Division 2018

Op 24 februari zal de 36ste editie van de mars "In the footsteps of the 82nd Airborne Division" doorgaan. Het vertrek is voorzien in Saint Jacques (Trois-Ponts) en brengt ons over 18 kilometer langs de dorpjes Fosse, Grand-Halleux, Rochelinval, Dairomont en Saint Jacques.

Je loopt over de wegen en paden die werden genomen door de verschillende eenheden van de 82nd Airborne Division tijdens de Slag om de Ardennen. Onderweg word je getrakteerd op talrijke binnen- en buitenlandse re-enactment groepen uit WOII.

Ook zal je tijdens de wandeling regelmatig kunnen bevoorraden en is er een grote rustplaats voorzien halverwege in Grand-Halleux. Inschrijven doe je bij vertrek in Saint Jacques. Op het einde ontvang je een herinneringscertificaat.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website www.inthefootstepsofthe82ndairbornedivision.be

Voor de wandeling en enkele sfeerbeelden van vorig jaar kan je hier terecht.

schevie schreef op 28 Feb 2018 - 11:45 volgende reactie
Wel, dit jaar(2018) waren we aanwezig, en we waren niet alleen, er was heel wat volk opgedaagd, velen in "full gear" anderen in "gewone" hiking gear ! Het is een zonnige en koude wandeling geworden, er was een "groepsstart", maar iedereen kon zijn eigen tempo aannemen. Zoals beloofd waren er onderweg verschillende punten van "reanactment" en een drietal huldigingen. Het was soms imposant en je kon je ogen de kost geven aan voertuigen en personen in deze tijdsgeest van de "great war" ! Moe maar tevreden de afstand volbracht, volgend jaar proberen we het opnieuw !