Hoge Venen
Wat is de mooiste wandeling van Limburg?

Wat is de mooiste wandeling van Limburg? Die vraag stelden we ons ook. Natuurlijk is "mooi" voor iedereen anders. Er zijn oneindig veel argumenten die je kan aanhalen en niet iedereen hecht belang aan dezelfde zaken. Zo loopt de ene graag over brede verharde wegen terwijl anderen graag over smalle onverharde wegen stappen. Sommigen willen rust en stilte, anderen wandelen door een stad en houden van de activiteit. Het is dan ook heel moeilijk om te zeggen welke wandeling nu de beste van Limburg is.

Toch gaan we proberen om de mooiste wandeling in Limburg te vinden. Dit willen we doen door een traject te zoeken dat we onderwerpen aan een reeks van criteria die volgens ons belangrijk zijn. We hebben het dan over de variatie aan wandelwegen, de hoogtepunten onderweg, het onderhoud en de toestand van de markeringen, ... In een eerste fase hebben we alle 44 gemeenten een mail gestuurd met de vraag welke route ze het mooiste vinden in hun gemeente. We hebben ondertussen al heel wat reactie hierop gekregen en gaan zo proberen een lijst te verzamelen met 44 routes.

En van de gemeenten die eerst reageerde was Lanaken die een premium wandeling aan ons presenteerde met start in Neerharen. Dit was dan ook de eerste wandeling in een reeks van 44 die we regelmatig op de website zullen bijplaatsen. We zijn blij met de vele reacties. Zo is er blijkbaar zelfs een route die men geblinddoekt moet lopen in onze provincie! Nog niet elke gemeente heeft gereageerd maar de mails blijven binnenstromen. We beoordelen voorlopig elke route met een 3/5 en gaan later vergelijken met de andere routes. We hopen dat we over enkele maanden jullie kunnen informeren over alle wandelingen in de provincie en zullen dan al onze belevenissen hier delen in een finaal verslag.

De eerste wandeling van de gemeente Lanaken vind je hier terug.

Wandelaar3680 schreef op 04 Sep 2017 - 17:37 volgende reactie


Ik heb die wandeling onlangs nog gedaan, in combinatie met een andere. Je hebt meteen al een van de toppers gedaan, lijkt me zo.