Hoge Venen
Uitkijktoren Leroux (Trois-Ponts)

De houten uitkijktoren gelegen in Trois-Ponts stond al een hele tijd op het programma. De enige bewegwijzerde wandeling die deze toren aandoet, is slechts 5,1 kilometer en daardoor wat kort om een verplaatsing te doen naar de Ardennen. We dienden dus zelf een parcours samen te stellen waarbij we zoveel mogelijk eerder gelopen terrein zouden vermijden en een redelijke afstand zouden overbruggen.

Wanneer we de wandelkaarten van Trois-Ponts en Stavelot langs elkaar bekeken, zagen we al snel dat er enkele GR-trajecten liepen tussen zowel Trois-Ponts, Coo als Stavelot. Deze dienden als basis voor het samenstellen van een rondwandeling van zo'n 18 kilometer. Onderweg is er de nodige variatie aan wandelwegen en zijn er enkele hoogtepunten om naar uit te kijken. Finaal arriveer je aan de prachtige uitkijktoren waarvoor we deze route samenstelden.

We gaven dan ook een score van 5/5 aan deze wandeling daar deze volgens ons alle ingrediŽnten bevat voor een zeer geslaagde wandeling. Misschien deelt niet iedereen deze mening. Reden te meer om deze tour zelf eens te gaan doen en achteraf jouw mening hier te delen door te reageren op de wandelpagina.

Klik hier om naar deze wandeling te gaan.