Dreilägerbachtalsperre
Wandelen langs de Opaalkust

De Opaalkust is een in Noord-Frankrijk gelegen kustlijn die aansluit aan de Belgische kust. Onze kust is voornamelijk gekenmerkt door hoge appartementsblokken, grote massa's mensen en zandstranden. Daartegenover staat de Opaalkust waar je nog kan genieten van de natuur, minder toeristen zijn en de afwisselende vissersdorpjes een authentieke indruk geven. Ook is er voor de wandelaar onder ons een uitgestrekt netwerk van wandelwegen dat goed onderhouden en bewegwijzerd is. Wie houdt van vergezichten langs de kust, met onderweg overgebleven sporen van de 2de Wereldoorlog, komt hier zeker aan zijn trekken.

Ook zijn er tal van musea die je kan bezoeken die elk hun aspect van de oorlog belichten. Wie specifiek geïnteresseerd is in de bouw en ontwikkeling van de V1 en V2 raket kan richting Eperlecques rijden dat een klein uur gelegen is van de kust. Hier kan je twee bijzondere locaties bezoeken die uitgebreid ingaan op het onderwerp. Zo is er de Coupole, een uit de rots uitgehouwen bunker voor de assemblage en het afvuren van V2 raketten. En de imposante Blockhaus, een betonnen megabunker, eveneens gebouwd om deze bijzondere wapens af te vuren.

Natuurlijk moet je zeker niet vergeten een van de vele wandelingen te doen waarbij je onderweg ook de nodige monumenten en overgebleven bunkers zal tegenkomen die her en der langs de kustlijn verspreid liggen. We deden een wandeling in het meest populaire gebied, vanuit het dorpje Wissant, centraal gelegen tussen de Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez.