Kasteel van Reinhardstein
Wildnis Trail

Enkele dagen geleden stapten we de 4 etappes van de Wildnis Trail, gelegen in het Nationaal Park Eifel in Duitsland. We besloten deze trail met lichte bepakking te doen en lieten onze bagage tussen de verschillende hotels transfereren. We konden elke avond van een warme douche en maaltijd genieten en sliepen telkens in een zacht bed. Bovendien hadden we uitermate geluk met het weer wat ons toeliet enkele mooie foto's te maken. Wie denkt dat we altijd op zulke luxueuze manier reizen heeft het mis want binnenkort zijn we weer op pad met tent en rugzak om een deel van de GR16 te wandelen.

De wildnis Trail begint in Höfen, bij Monschau en eindigt in Zerkall. Onderweg kom je allerlei paden tegen. Toch is er een groot verschil tussen de eerste 2 etappes en de 3de en 4de. De eerste 2 etappes zijn zeer afwisselend, boeiend en avontuurlijk met enkele fantastische highlights. De 3de dag is eerder eentonig en stuurt je uren over een breed pad door hetzelfde bos. De 4de dag is dan net iets gevarieerder dan de 3de etappe, toch ontbreken er echte highlights en viewpoints om echt te overtuigen.

Samengevat is de Wildnis Trail een goed bewandelbaar traject met dagelijks enkele pittige of lange klimmetjes. Je loopt heel vaak in een zeer rustige omgeving, de markeringen zijn uitstekend en er zijn talloze banken, picknickbanken en shelters geplaatst om de wandelaar te bekoren. Als we onze beoordelingen optellen komen we uit op een score van 15/20.

Er is een extra pagina aangemaakt voor de Wildnis Trail. Van daar uit kan je alle etappes aanklikken om zo meer uitleg, foto's en downloads te vinden.