Doorkijkkerk op Bollenberg (Grootlloon)
Omgeving Malmedy

De wandelkaart 'Aan de rand van de Venen / Au pied des Fagnes' gebruikten we in het verleden vooral om het gebied tegen en in de Hoge Venen te verkennen. We besloten dan ook de regio ten zuiden van Malmedy ook eens te bekijken. Al gauw slaagden we erin een aantal wandelingen uit te zetten die meerdere wandelroutes met elkaar verbinden. Natuurlijk zijn er niet zo spectaculaire paden als bijvoorbeeld Longfaye of Xoiffraix maar eerder brede wegen tussen de verschillende velden en dorpen.

Een eerste wandeling die we deden tussen Ligneuville en Bellevaux is vrij afwisselend maar vooral over verharde wegen. De stilte, het weinige verkeer en de mooie panorama's waren dan weer een pluspunt. Onderweg passeerden we een bijzondere rotsformatie en een leuk wandelpad langs rivier de Warche. Klik hier om naar deze wandeling te gaan.

Een volgende keer gaan we vertrekken vanuit Arimont en gaan zo richting het meer van Robertville. Hierbij zal een passage aan het kasteel van Reinhardstein niet ontbreken. Ook gaan we nog een bewegwijzerde wandeling van 19 kilometer doen vanuit Malmedy. We vermoeden dat we dan de belangrijkste en meeste wandelroutes zullen verkend hebben en ook deze streek geen geheimen meer voor ons zal hebben.

Je kan de wandelkaart die wij gebruikten online bestellen of bij de toeristische dienst kopen.

Voor de avontuurlijke wandelaar kunnen we deze wandeling aanbevelen die we enkele jaren geleden al maakten. Hierbij is het gebruik van een gps of wandelkaart aangeraden.

CAPTCHA Image