Bühlertal - Zwarte Woud
Het Kasteel van Modave

Ten zuiden van Huy vinden we het Kasteel van Modave terug dat gelegen is nabij de vallei van de Hoyoux. Deze rivier ontspringt in de provincie Namen en passeert het kasteel om zo uiteindelijk uit te monden in de Maas te Huy. Aangezien deze streek voor ons nog onbekend was besloten we een wandeling te doen in de wijde omgeving van Modave.

We vertrokken vanuit Pailhe, een deelgemeente van Clavier en gingen in eerste instantie via enkele veldwegen richting Modave. Niet veel verder hielden we halt aan een uitzicht op Petit-Modave dat nu voornamelijk gekenmerkt wordt door waterwinning. Daarna volgden we de rivier Hoyoux stroomopwaarts richting Les Avins, eveneens een deelgemeente van Clavier. Van daaruit volgden we de Ravel lijn 126 die evenwijdig de rivier volgt. In laatste instantie wandelden we via een reeks velden en akkers terug naar onze startplaats.

Er was voldoende afwisseling onderweg mits enkele verharde wegen die eentonig rechtdoor liepen. Enkele hoogtepunten waren het kasteel en een viewpoint met zicht op de vallei van Hoyoux. We geven deze wandeling dan ook een 3 op 5 wat wil zeggen dat deze als standaard kan aanvaard worden. Daar we vooral ten zuiden van Modave wandelden kunnen we misschien een volgende keer de streek ten noorden gaan verkennen.

Voor wie ook een keer deze wandeling wil doen verwijzen we graag naar deze pagina.

CAPTCHA Image